PROBLEMATIKA UVA

Da li Vam se javlja bol u uvu, osećaj zapušenog uva, zujanje u ušima, vrtoglavica, curenje iz uva. Da li ste primetili da Vaše dete slabije čuje... saznaj više

PROBLEMATIKA GRLA

Bol u grlu je jedan od najčešćih razloga javljanja lekaru ali nisu svi problemi grla vezani za prehladu. Bol u grlu, gnojna angina, treći krajnik (adenoid), promuklost... saznaj više

OPERACIJE BEZ BOLA, KRVI I KOMPLIKACIJA

PROBLEMATIKA NOSA

ALERGIJSKA KIJAVICA (ALERGIJSKI RINITIS)

30 % populacije na planeti ima problem sa disanjem vezanim za alergije. Najčešći simptomi su zapušen nos, vodenasti sekret iz nosa, napadi kijanja, golicanje u grlu, suzenje i svrab u očima.

DEVIJACIJA (KRIVA NOSNA PREGRADA)

Otežano disanje kroz nos, česte infekcije nosa i grla, problem sa sinusima, hrkanje, hronični bol u grlu, česte glavobolje, zastoji disanja u toku sna, strah od gušenja, jutarnji mamurluk, noćne tahikardije i tahiaritmije su samo neki od problema koji se javljaju usled ove anatomske deformacije (krive nosne pregrade).

SINUZITIS

Akutni bakteriski sunuzitis se manifestuje gnojnom sekrecijom iz nosa, bolom u predelu upaljenih sinusa i obično povišenom temperaturom. Ovo oboljenje je veoma važno lečiti adekvatno i na vreme kako ne bi došlo do hroničnih problema sa sinusima.

EPISTAKSA (KRVARENJE IZ NOSA)

Najčešći uzrok krvarenja iz nosa je upaljena sluznica, jako izduvavanje nosa i samopovređivanje nastalo čačkanjem nosa. Ostali uzroci krvarenja iz nosa nisu vezani sa patološkim stanjem u nosu, a to su povišeni krvni pritisak, problemi sa krvlju (nedostatak faktora zgrušavanja krvi, smanjen broj trombocita). Tumori nosa i sinusa koji se veoma retko javljaju takođe se manifestuju krvarenjem iz nosa.

POLIPI U NOSU

Polipi su čest razlog zapušenog nosa, obilnih sekreta i učestalih upala sinusa. Još uvek nije poznata tačna etilogija ove bolesti ali se smatra da je alergija jedan od faktora visokog rizika za pojavu ove bolesti. Važno je lečiti ovu bolest adekvatno i na vreme kako bi se izbegle nastupajuće komplikacije.



Copyright © drjovanbubalo.com